E17 richting Gent in Kruibeke even dicht voor afbraak portiek

Wanneer: 30 op 31 mei 2013

Tijdens de nacht van donderdag 30 mei op vrijdag 31 mei 2013 voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de E17 richting Gent. Kort voor de afrit in Kruibeke (afrit 16) wordt een portiek met verkeersborden boven de snelweg verwijderd. De portiek is ongeveer 35 jaar oud en vertoont roestvorming. Tijdens de werken moet het verkeer rekening houden met ernstige hinder. Het wordt ook een tiental minuten opgehouden omdat de snelweg naar Gent even volledig afgesloten moet worden.

De werken starten omstreeks 23 uur en ze verlopen in 4 stappen:

1)   Eerst wordt een groot verkeersbord van de portiek losgemaakt en verwijderd (duur:
ongeveer 1 uur). Tijdens die ingreep wordt de E17 in de richting van Gent ter hoogte van de werf volledig afgesloten. Ook de rijstrook van de afrit Kruibeke gaat dicht. Het verkeer in de richting van Gent wordt voorbij de werf geleid via de pechstrook van de afrit Kruibeke en kan via de oprit Kruibeke de snelweg meteen weer oprijden.

2)   De sokkels van de portiek worden losgemaakt van hun fundering (duur: 1 uur).
Tijdens die ingreep kan het verkeer over de rechterrijstrook voorbijrijden. Ook de rijstrook van de afrit Kruibeke is weer open.

3)   Vervolgens wordt de portiek van zijn sokkel gehaald, gedraaid en op de twee
linkerrijstroken gelegd (duur: 10 minuten). Tijdens die korte ingreep is er geen doorgaand verkeer mogelijk. De E17 naar Gent en de afrit Kruibeke zijn volledig onderbroken. Het verkeer wordt even opgehouden voor de werf en moet wachten tot er weer een doorgang mogelijk is.

4)   Tot slot wordt de portiekconstructie op de twee linkerrijstroken van de snelweg
gedemonteerd om weggevoerd te worden (duur: ruim 2 uur). Het verkeer naar Gent
moet over 1 rijstrook rijden en de afrit Kruibeke is weer open.

Omstreeks 3.30 uur zijn de werken afgerond en is de E17 naar Gent weer helemaal vrij.

Bron: Agentschap Wegen en Verkeer

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>