E34/N49 weer volledig open vanaf uiterlijk zondagochtend

Fase 2 van de grote onderhoudswerken aan de E34/N49 is vroeger klaar dan verwacht. Uiterlijk zondagochtend 5 mei 2013 stelt het Agentschap Wegen en  Verkeer de snelweg tussen de Antwerpse Ring en Melsele weer helemaal open voor het verkeer. Vanaf dan beschikt dat in beide richtingen weer over 2  rijstroken. Ook het complex Waaslandhaven-Oost gaat weer open. Vanaf vrijdagavond 3 mei zal het verkeer op de E34/N49 her en der wel even extra hinder kunnen ondervinden, want de signalisatie moet aangepast worden met het oog op de heropening.

Fase 2 van de werken vroeger klaar dan gepland
Sinds 6 april is het Agentschap Wegen en Verkeer bezig met het structureel onderhoud van de E34/N49 tussen Antwerpen en Melsele. Het wegdek in de richting van Zelzate wordt grondig vernieuwd. Onder meer doordat de aannemer gedurende een groot deel van de werken 7 dagen op 7 en ook ’s nachts heeft doorgewerkt, is de tweede fase van de renovatie vroeger klaar dan gepland. De snelweg zal daarom tijdens de nacht van zaterdag op zondag aanstaande weer helemaal opengesteld worden voor het verkeer. Dat kan in beide richtingen dan weer over twee rijstroken rijden. Ook de oprit en de afrit Waaslandhaven-Oost gaan weer open.

Vanaf vrijdagavond aanpassing signalisatie
Vanaf vrijdagavond (21 uur) voert het Agentschap Wegen en Verkeer de nodige ingrepen uit om de signalisatie en de weg klaar te maken voor de openstelling. Het is mogelijk dat het verkeer her en der op de E34/N49 daardoor kort wat extra hinder zal ondervinden.

Korte fase 3 begin juni
De resterende derde en laatste fase van het onderhoud van de E34/N49 is zeer kort en wordt uitgevoerd in het eerste weekend van juni. Dan worden de laatste 3 kilometer wegdek vernieuwd tussen het complex Waaslandhaven-Oost en Melsele in de richting van Zelzate. Het verkeer in de richting van Zelzate wordt tijdens dat weekend omgeleid via de afrit Waaslandhaven-Oost en de Keetberglaan naar de oprit Melsele. Het verkeer naar Antwerpen ondervindt tijdens de derde fase geen hinder.

Bron: Agentschap Wegen en Verkeer

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>