Vanaf vrijdag 19 april: fase 2 van structureel onderhoud E34/N49 tussen Antwerpen en Melsele

Duur tweede fase: 19 april tot midden mei

De onderhoudswerken op de E34/N49 tussen de Antwerpse Ring en Melsele in de richting van Zelzate verlopen vlot. Fase 1 is vroeger klaar dan verwacht, waardoor fase 2 al op vrijdagochtend 19 april 2013 van start zal gaan. Tijdens deze tweede fase situeert de werf zich ter hoogte van het complex Waaslandhaven-Oost. Over een afstand van 2 kilometer wordt daar het oude wegdek volledig vernieuwd. Het verkeer richting Zelzate wordt via een doorsteek in de middenberm op de andere rijrichting gebracht. De op- en afrit Waaslandhaven-Oost zijn tijdelijk dicht.  

Tweede fase van 19 april tot midden mei
Sinds 6 april is het Agentschap Wegen en Verkeer bezig met structureel onderhoud van de E34/N49 tussen Antwerpen en Melsele in de richting van Zelzate. Onder meer doordat de aannemer 7 dagen op 7 en ook ’s nachts doorwerkt, is de eerste fase sneller klaar dan aanvankelijk gepland. Fase 2 zal daardoor al op vrijdag 19 april opstarten en, als de weersomstandigheden meezitten, al afgerond zijn midden mei (in plaats van eind mei). De resterende derde en laatste fase is zeer kort en wordt uitgevoerd in het eerste weekend van juni.

Nachtelijke voorbereiding voorafgaand aan 19 april
Tijdens de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april wordt al de tijdelijke wegmarkering voor fase 2 aangebracht. Ter hoogte van het complex Waaslandhaven-Oost zal er tijdens die nacht in de richting van Antwerpen maar 1 rijstrook beschikbaar zijn. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag wordt ook de nieuwe signalisatie geplaatst. Vanaf vrijdagochtend 6 uur geldt dan de nieuwe verkeerssituatie voor fase 2.

 Werf schuift op
Voor fase 2 schuift de werf op in de richting van Zelzate. Er wordt dan gewerkt ter hoogte van het complex Waaslandhaven-Oost. Het verkeer op de E34/N49 richting Zelzate wordt vlak voor het complex Waaslandhaven-Oost (afrit 8 ) via een doorsteek in de andere rijrichting gebracht. Daar beschikt het verkeer in beide richtingen over één versmalde rijstrook. Na 2 km wordt het verkeer op de E34/N49 opnieuw via een doorsteek naar zijn oorspronkelijke rijrichting gebracht.

 Complex Waaslandhaven-Oost dicht
Het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost ligt in de werfzone. Het wordt afgesloten om de werken in alle veiligheid uit te kunnen voeren. Deze tijdelijke verkeerssituatie geldt tot midden mei. 

  • Het verkeer op de E34/N49 kan niet langer gebruik maken van de afrit Waaslandhaven-Oost richting Keetberglaan. Het verkeer richting Keetberglaan rijdt via de E34/N49 verder tot in Melsele.
  • De oprit Waaslandhaven-Oost in de richting van Antwerpen blijft afgesloten, net zoals tijdens de eerste fase. Het verkeer volgt een omleiding langs de Keetberglaan en de oprit Melsele.

 Het op- en afrittencomplex Sint-Anna, dat deels afgesloten was tijdens fase 1, is vanaf fase 2 weer open. Dat betekent dat het verkeer van de Charles De Costerlaan (N49a) opnieuw richting R1/E17 kan rijden. Ook het verkeer op de E34/N49 kan opnieuw naar de Charles De Costerlaan (N49a). Autobestuurders komende van de R1/E17 dienen er wel rekening mee te houden dat ze in fase 2 niet langer kunnen voorsorteren richting Keetberglaan.

Veiligheid ter hoogte van de werf

Ter hoogte van de doorsteken geldt er een snelheidsbeperking van 50km/u, elders 70km/u. Om de veiligheid van de wegenarbeiders en de algemene verkeersveiligheid te verhogen, zal de politie verscherpte controles uitvoeren. Om de automobilisten zo goed mogelijk te waarschuwen bij mogelijke files wordt er een filedetectiesysteem ingezet in beide richtingen. Filewaarschuwingen voor de werfzone geven aan hoe ver een bestuurder van de werf verwijderd is. Zo wil het Agentschap Wegen en Verkeer kop-staartaanrijdingen vermijden. 

Meer info op www.wegenenverkeer.be (doorklikken naar ‘grote werven’)

Bijlage: bereikbaarheidskaar onderhoudswerken E34/N49 (fase 2)

Bron: Agentschap Wegen en Verkeer

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>